Babeczki czekoladowe to jeden z najbardziej lubianych deserów w Polsce. Ten pyszny smakołyk jest idealny właściwie na każdą okazję. Niezależnie od tego, czy podajesz je na przyjęciu urodzinowym, czy też fundujesz sobie specjalny deser, te smaczne babeczki przyniosą radość wszystkim, którzy ich spróbują!
Oto cztery z najbardziej popularne , które z pewnością będą hitem w Twoim domu.
Babeczki czekoladowe
Zacznij od rozgrzania piekarnika do 350°F i przygotowania dwunastokubkowej formy do muffinek z papierowymi wkładkami. W średniej misce, ubij razem 1 2/3 filiżanki mąki uniwersalnej, 1/2 filiżanki kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól. Odstawić na bok. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, krem razem 3/4 filiżanki masła i 1 1/2 filiżanki cukru do jasnej i puszystej masy, zeskrobując od czasu do czasu boki. Dodaj dwa duże jajka, jedno na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Naprzemiennie dodawać suche składniki i 1 szklankę mleka, zaczynając i kończąc na suche składniki. Nie należy przesadzać z mieszaniem.
Babeczki z masłem orzechowym
Rozgrzej piekarnik do 350°F. Przygotuj 12-kubkową formę do muffinek z papierowymi wkładkami i odstaw na bok. W średniej misce, ubij razem 1 2/3 szklanki mąki uniwersalnej, proszek do pieczenia i sól. Odłóż na bok. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, wymieszaj 3/4 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru do uzyskania jasnej i puszystej masy, od czasu do czasu zeskrobując boki. Dodaj dwa duże jajka, jedno na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Na przemian dodawać suche składniki i 1 szklankę mleka, zaczynając i kończąc na suchych składnikach; nie mieszać za bardzo. Złożyć w 1/2 filiżanki kremowego masła orzechowego.
Babeczki słony karmel
Rozgrzej piekarnik do 350°F i przygotuj 12-kubkową patelnię do muffinów z papierowymi wkładkami. W średniej misce, ubij razem 1 2/3 filiżanki mąki uniwersalnej, proszek do pieczenia i sól. Odłóż na bok. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij 3/4 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru do jasnej i puszystej masy, zeskrobując od czasu do czasu boki. Dodaj dwa duże jajka, jedno na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Na przemian dodawaj suche składniki i 1 szklankę mleka, zaczynając i kończąc na suchych składnikach; nie mieszaj za dużo. Złóż w 1/2 filiżance solonego sosu karmelowego lub rozłożone.
Babeczki Red Velvet
Rozgrzej piekarnik do 350°F i przygotuj 12-kubkową patelnię do muffinów z papierowymi wkładkami. W średniej misce, ubij razem 1 2/3 szklanki mąki uniwersalnej, sodę oczyszczoną, kakao w proszku i sól. Odłóż na bok. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij 3/4 szklanki masła i 1 1/2 szklanki cukru do jasnej i puszystej masy, zeskrobując od czasu do czasu boki. Dodaj dwa duże jajka, jedno na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Na przemian dodawaj suche składniki i 1 szklankę maślanki lub zwykłego mleka; zacznij i skończ na suchych składnikach; nie mieszaj za bardzo. Wmieszaj 4 łyżki czerwonego barwnika spożywczego do równomiernego wymieszania.
Te cztery czekoladowe babeczki przepisy na pewno będą hitem z przyjaciółmi i rodziną. Przepisy są łatwe do wykonania i na pewno zaspokoją każdy słodki ząb. Dzięki tym prostym przepisom, możesz cieszyć się niektórymi ze swoich ulubionych smaków w wygodnej formie babeczek!
Spróbuj już dziś i podziel się nimi z przyjaciółmi i rodziną, aby uzyskać niezapomniane wrażenia z deserów. Szczęśliwego pieczenia!